Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Solliciteren? Met deze kledingitems heb je een streepje voor!

Solliciteren, we moeten er allemaal een keertje aan geloven. Vroeg of laat moet je toch echt een keer aan tafel gaan zitten bij je (hopelijk) nieuwe baas om hem of haar te overtuigen waarom jij de nieuwste werknemer moet worden. Op zo’n moment wel je natuurlijk wel je beste beentje voorzetten. Jezelf goed voorbereiden is dan ook echt het halve werk. Wat allemaal bij je voorbereiden hoort? Onder andere het kiezen van een gepaste outfit. Geen idee wat een geschikte outfit is voor je sollicitatie? Hier wat handige tips!

Bedrijfscultuur

Wanneer je gaat solliciteren is het van groot belang dat je, je verdiept in het bedrijf. Waarschijnlijk heb je dit wel al gedaan op het moment voordat je, je sollicitatiebrief eruit stuurde. Zo niet, dan is het hoog tijd om dat NU nog te doen. Door je te verdiepen in de bedrijfscultuur kan je namelijk ook achterhalen welke kleding er wordt gedragen op de werkvloer. Je wilt natuurlijk niet overdressed of underdressed op je sollicitatiegesprek verschijnen. Het is namelijk al lang niet meer zo dat je bij ieder bedrijf in pak moet verschijnen. Steeds meer bedrijven laten de lijntjes wat vieren als het op kledingvoorschriften gaat. Zeker in de bedrijven waar vooral veel jongeren werken is dit steeds vaker het geval. Toch betekent dit ook niet dat een gescheurde broek en een shirt dat je ook in de kroeg draagt prima zijn als outfit voor tijdens dit gesprek. Kijk naar de kledingstijl van je toekomstige collega’s en maak het net iets netter dan dat.

Verzorgd en netjes

Dat brengt ons meteen bij het volgende want netjes kan nogal in een brede context worden gelezen. Met nette kleding bedoelen we onder andere kleding die niet teveel onthult. Kleding dat in ieder geval niet thuishoort op een sollicitatiegesprek zijn onder andere alle kledingitems die boven de knie komen en te veel decolleté laten zien, ook bij de man. Daarnaast zijn kledingitems met gaten of andere oneffenheden erin ook niet geschikt. Houdt het degelijk en laat het een en ander aan de verbeelding over. Daarnaast zorg je er natuurlijk ook voor dat je kleding gestreken is en je zonder kreukels en vlekken jezelf presenteert.

Schoenen en accessoires

Dan hebben we uiteraard nog de schoenen en accessoires. Houdt hierbij in gedachten dat less echt more is. Accessoires leiden af en kunnen zorgen voor een rommelig geheel. Een horloge of armband is natuurlijk prima maar combineer het niet ook nog met ringen en kettingen. Kies een accessoire dat niet te groot van stuk is om het rustig te houden. Dit geldt ook voor je schoenen. Kies een exemplaar in een effen kleur, het liefst donker, met zo min mogelijk poespas. Zowel in de Mason Garments heren collectie als de Mason Garments dames collecties vind je schoenen die voor dit soort gelegenheden zeer geschikt zijn.

Reacties zijn gesloten.