Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Populariteit van Pomade

Pomade is weer terug van weggeweest en begint steeds meer in populariteit te winnen, ook hier in Nederland. Maar hoe komt dat toch? De wereldberoemde Nederlandse barbershop “Schorem” heeft daar zeker aan meegeholpen.

Ook de trend dat mannen steeds meer en vooral steeds bewuster omgaan met hun uiterlijke verzorging helpt mee aan de terugkeer van pomade.

 

Er is altijd vraag geweest naar pomade, zo vind je een potje Murray’s pomade tussen de gels in je plaatselijke etos en als je mazzel hebt zelfs in de Albert Heijn. Deze olie-basis pomade wordt al geproduceerd sinds 1925 en word nog altijd wereldwijd verkocht.

Maar omdat dit een ontzettend zware pomade is die bijna onmogelijk uit te wassen is, stappen mannen over naar Gel, Wax of Clay.

 

De laatste jaren zijn er flink wat ontwikkelingen geweest op het gebied van water-basispomades. Koplopers hierin zijn Layrite en Suavecito die de water-basis pomade hebben geïntroduceerd aan het grote publiek. Het voordeel aan een water-basis is dat je het zonder een speciale shampoo gewoon uit kunt wassen.

 

Deze ontwikkelingen dragen sterk bij aan de stijgende populariteit van pomades. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan het gebruiken van een pomade. Het is bijvoorbeeld een stuk makkelijk om je haar te stijlen, ze ruiken vaak veel lekkerder en ze geven een betere shine aan je haar.

Pasjeshouders

Schorem barbier

Na wereldwijde beroemdheid te hebben verkregen met hun ouderwetse manier van werken, hebben de mannen van Schorem het merk Reuzel opgericht. Voor degene die niet weten wie de heren van Schorem zijn, zal ik een korte beschrijving geven van de sfeer in hun barbershop in Rotterdam.

 

Er zijn geen vrouwen welkom, een afspraak maken is niet mogelijk en als je binnen komt krijg je een biertje of een goed glas whisky. De heren specialiseren zich in een goede fade, flattop of een klassieke pompadoer. Uiteraard ben je ook welkom voor een verse trim.

Pomade

Reuzel Pomade

Ondertussen hebben ze 4 verschillende soorten pomades uitgebracht. Twee op olie-basis en twee op water-basis. De verschillende pomades van Reuzel vind je hier: Reuzel kopen. Daarnaast hebben ze ook een Shampoo, Conditioneer, Hair Tonic en Grooming Tonic. Ook komen ze uit met een Beardbalm, aftershave en scheerschuim.

 

Reacties zijn gesloten.