Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Een carrière in de horeca

Ik werk inmiddels al enige jaren met veel plezier in de horeca. Ik ben ermee begonnen op jonge leeftijd, ik was net 16 toen ik mijn eerste baantje in de horeca kreeg. Op mijn eerste werkdag wist ik nog niet precies wat ik moest verwachten. Mijn eerste paar werkdagen begonnen tot mijn geruststelling vrij rustig. Aan het begin bestond mijn werk voornamelijk uit het afruimen van tafels en het inschenken van drinken. Na ongeveer een maand gewerkt te hebben begon ik meer verantwoordelijkheden.

1

Ik mocht eindelijk beginnen met het langs brengen van het drinken, het deel waar ik mij het meeste op had verheugd. Ik vond het geweldig om te praten met de bezoekers van het plaatselijke café. Ik genoot steeds meer van mijn werk en van het contact met de klanten. Ik wou echter iets nieuw naarmate ik ouder werd. Ik begon met het volgen van cursussen waarbij ik leerde om cocktails en andere dranken te mixen. Ik begon toen ik 26 was met het serveren van drank in nachtclubs. Ik merkte al snel dat ik dit toch minder leuk vond dan mijn werk bij kleine cafés.

De gezellige gesprekken met klanten ontbraken en deze begon ik toch erg te missen. Ik besloot daarom opnieuw te solliciteren bij het café waar ik vroeger had gewerkt. Veel van de bezoekers en de eigenaar herkenden me nog waardoor het weer voelde als vanouds. Ik ben enorm blij met de keuze die ik heb gemaakt en ik trek daarom ook elke dag met plezier mijn werkschoenen aan om naar mijn werk te gaan.

Reacties zijn gesloten.