Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Hoe ik aan mijn stofjes kom

Sinds ik ben begonnen met naaien ben ik altijd opzoek naar mooie stoffen. Ik kan het dan ook niet laten om regelmatig te kijken op www.destoffenkraam.nl. Meer dan vierduizend stoffen in leuke printjes, van goede kwaliteit en.. een snel bij je thuisbezorgd! Heel handig voor als je enthousiast bent over een nieuw project en niet kunt wachten tot je stof binnen is!

Favorietjes

In het begin gebruikte ik vrijwel altijd (niet rekbaar) katoen, omdat dit een erg fijne stof is om mee te oefenen. De verschillende delen zijn, doordat de stof niet meerekt, makkelijk aan elkaar te zetten. Als beginner is dat erg fijn, omdat je waarschijnlijk nog erg veel bezig bent met hoe je de naaimachine gebruikt. Deze stof is geschikt voor bijvoorbeeld een wieglakentje, schort, etui, kussenslopen of een schoudertas. Als je al wat meer geoefend bent in het naaien kun je er ook prima een rok, jurk of short van maken!

Een andere stof waar ik erg graag mee werk is tricot. Dit is een zachte, rekbare stof, ideaal voor het naaien van (baby)kleding. Er zijn verschillende soorten tricot verkrijgbaar, waardoor je zowel voor de zomer als voor de winter mooie en lekker zittende creaties kunt maken. Veel gebruikte tricot stofjes zijn: 100% katoenen tricotbasic

  • 100% katoenen tricot: Het basic t-shirt stofje.

Tricot met elastan

  • Tricot met elastan: Een wat dikkere, matte stof waardoor het perfect is voor een sportief jurkje of babybroekjes.

Tricot met viscose

  • Tricot met viscose: Een dunnere, wat meer glanzende stof die geschikt is voor een mooie zomertop of jurkje.

Ook populair

Vroeger waren ze er al: hydrofieldoeken, of hydrofiele luiers, zoals ze soms ook wel genoemd worden. Ik denk dat iedere ouder ze wel eens gebruikt, omdat ze gewoon erg handig zijn voor bijvoorbeeld op het aankleedkussen of het afdrogen. Ze nemen makkelijk vocht op en zijn erg zacht. Ze zijn in veel winkels te verkrijgen, maar vaak alleen in het wit. Hoe leuk is het dan om ze zelf te naaien van jawel… hydrofielstof! Ook weer verkrijgbaar bij De Stoffenkraam in allerlei leuke printjes en voor een leuke prijs! Je kunt er trouwens ook erg schattige, luchtige jumpsuits voor baby’s van maken!

Waarom ik er nog meer graag shop

Een groot voordeel bij De Stoffenkraam is dat je een spaarkaart hebt die je aanvult bij iedere bestelling. Je kunt wanneer hij vol is extra korting krijgen. Ook zeer fijn ios naar mijn mening dat het aanbod altijd verandert, ze hebben wekelijks nieuwe stoffen en zo is er dus altijd iets nieuws! Mocht je nou niet van online shoppen houden, dan kun je er natuurlijk ook gezellig langs gaan. Er zijn namelijk twee fysieke winkels in Nederland. In Sliedrecht en Capelle aan den IJssel. Veel shop plezier!

Reacties zijn gesloten.