Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Laarzen van Sendra brengen het Wilde Westen naar Nederland!

Aangezien mijn vader uit Texas komt, ben ik van kleins af aan opgegroeid met een typische Amerikaanse stijl: het Wilde Westen. Helaas is Nederland wat conservatiever en minder wild dan de plek waar mijn vader vandaan komt. Hier rijden mensen alleen paard voor plezier, en hoort een cowboyhoed alleen thuis op een verkleedfeest. Door mijn roots ben ik altijd fan geweest van het typische Wilde Westen stijltje: cowboyhoed, jeans met een mooie leren riem en natuurlijk de onmisbare stoere cowboylaarzen. Zelfs nu als volwassen vrouw draag ik het liefst elke dag cowboy laarzen, maar wat op de basisschool nog wel kan kan in het echte leven toch niet meer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de ultieme laars waarmee ik me toch nog een dochter van een Texaanse cowboy voel, maar waarmee ik ook gewoon naar werk kan zonder uitgelachen te worden!

De geschiedenis van de cowboylaars

De cowboylaars is ontworpen toen de cowboys erachter kwamen dat hun laarzen niet geschikt waren voor de uren lopen en rijden door een ruig landschap. Ook pasten de laarzen niet goed in de stijgbeugels, en kregen cowboys na enkele uren al last van hun voeten. Totdat een ingenieuze cowboy bedacht dat puntige laarzen met een grotere en dikkere hiel de voet goed op zijn plek houdt in de stijgbeugel. Het sterke leer beschermde de enkels tegen kneuzingen en wrijvingen. Hoewel de cowboylaars om praktische redenen ontworpen was, is hij uitgegroeid tot een waar stijlicoon, die vandaag de dag niet meer uit het Wilde Westen te denken is.

Mislukte zoektocht naar cowboylaarzen in Nederland

Om de laars waar onder andere mijn vader zo trots op is elke dag te dragen was voor mij een droom. In Nederland wordt je echter al snel raar aangekeken als je een cowboylaars draagt, helemaal naar je werk. Daarom ben ik opzoek gegaan naar de laars die de kwaliteit van een echte cowboylaars heeft maar die subtiel genoeg is om dagelijks te kunnen dragen. Dat bleek lastiger dan gedacht. De meeste schoenmerken die laarzen ontwerpen maken ze of zo praktisch dat ze niet meer de flair van een cowboylaars hebben. Andere merken kopiëren wel het karakteristieke uiterlijk van de laars, maar laten daarbij de kwaliteit achterwege. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk de laarzen van Sendra tegen.

Ultieme uitkomst: de laarzen van Sendra

De laarzen van Sendra representeren de laars uit mijn dromen. Sendra combineert het vrouwelijke met het stoere en laat zich inspireren door de klassieke cowboylaarzen. De kwaliteit van het leer en de zool maken de schoenen enorm fijn om op te lopen. Daarnaast zijn de Sendra laarzen ontworpen vanuit een traditioneel standpunt. Je kunt echte klassiekers kopen, wat meer vrouwelijke laarzen, echte stoere laarzen en laarzen die wat losser op de cowboy-geschiedenis geïnspireerd zijn. Voor ieder wat wils dus! Door de Sendra laarzen is mijn zoektocht naar de ultieme cowboylaars tot een goed einde gekomen. Ik kan nu rondlopen in mijn Sendra laarzen zonder uitgelachen te worden op werk. Integendeel, ik krijg heel veel complimenten!

Reacties zijn gesloten.