Er goed uitzien in de Nieuwste Mode

Tips om vlekken te verwijderen uit uw overhemd

Het overkomt iedereen wel eens, een vlek op uw overhemd. Dat kan een vlek zijn van bijvoorbeeld rode wijn, een bloedvlek, een grasvlek of een vlek veroorzaakt door zweet. In alle gevallen geldt, hoe sneller de vlek behandeld wordt, des te groter de kans dat de vlek weer volledig onzichtbaar wordt. Verse vlekken zijn namelijk een stuk gemakkelijker te verwijderen dan ingedroogde vlekken.

Rode wijnvlek

Het gebeurd bijna standaard op elke receptie of bijeenkomst. Een rode wijnvlek op een overhemd. De beste manier is om de vlek direct droog te deppen en daarna goed uit te spoelen met koud water of mineraalwater met koolstofdioxide. Ook zout op de getroffen plek strooien kan helpen om de rode wijnvlek te laten verwijderen.

Bloedvlekken

Een bloedvlek verwijderen kan ook het beste zo snel mogelijk gebeuren. Laat het overhemd zeker een half uur inweken in koud water en wring het daarna voorzichtig uit. Daarna kunt u het overhemd een normale wasbeurt geven. Een bloedvlek die toch ingedroogd is kunt u ook op deze manier behandelen. Eerst goed laten inweken in koud water en vervolgens de getroffen plek goed insmeren met galzeep

Grasvlekken verwijderen

Grasvlekken zijn goed uit kleding te verwijderen met behulp van tandpasta die menthol en bleekmiddel bevat. Poets de tandpasta goed over de vlek en laat dit een uur staan. Vervolgens goed uitspoelen met warm water. Eventueel kunt u nog galzeep gebruiken.

Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken verwijdert u met behulp van baking soda en water. Meng dit zodat er een soort pasta ontstaat. Deze pasta brengt u vervolgens aan op de zweetvlekken en laat dit ruim twee uur intrekken. Daarna wat wasmiddel aanbrengen op de vlekken en goed inwrijven. Als laatste het overhemd een normale wasbeurt geven en u zult zien dat de zweetvlek compleet verdwenen is.

Reacties zijn gesloten.